Video

Vrouw (66) overleden bij ongeluk huifkarren Bergeijk

20 juni 2011 om 16:56
nl
Bij een ongeluk met twee huifkarren op de kruising Oude Postelseweg en Puttendijk in Bergeijk is dinsdagmiddag rond halftwee een 66-jarige vrouw uit Zeist om het leven gekomen. Ze viel van de kar af. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Op de karren zat een groep ouderen uit Zeist en hun begeleiders die een uitstapje maakten met de huifkarren.
Geschreven door

De overleden vrouw was een vrijwillige begeleidster van Zorggroep Charim. De drie gewonden waren cliënten van drie verschillende afdelingen van Charim: van Looborch, Mirtehof en Spathodea. Een aantal ouderen zat in een rolstoel.
Op hol geslagen
De twee huifkarren reden achter elkaar toen het fout ging. Een van de paarden van de achterste huifkar sloeg op hol en raakte de voorste huifkar. Het slachtoffer zat op de voorste huifkar en is daardoor mogelijk van de kar gevallen. Vervolgens kwam ze onder de kar terecht. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De tweede huifkar reed door en kwam verder op de Puttendijk bij Eersel tot stilstand. In de huifkarren zaten 35 mensen, waarvan negen begeleiders.
Been- en heupletsel
De gewonden zijn met verwondingen aan been en heup overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum. Twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. De derde gewonde ligt nog met een gebroken been in het ziekenhuis. De andere inzittenden worden opgevangen bij de locatie Putse Hoeve in de buurt. Daar was de groep ook op vakantie. De slachtoffers waren maandag in Bergeijk aangekomen. Woensdag gaan de andere groepsleden weer naar huis. Burgemeester Driek van de Vondervoort van Bergeijk is bij hen geweest. Slachtofferhulp was aanwezig in de Putse Hoeve.
Gerenommeerd
Volgens de burgemeester werden de huifkarren bestuurd door twee zeer ervaren koetsiers. "Ze komen van een gerenommeerd bedrijf en houden al decennia deze tochten. Dit soort dingen verwacht je niet als je een uitstapje gaat maken. De verslagenheid is groot."
Directeur Charim
De directeur van zorginstelling Charim ging dinsdagavond op bezoek bij de groep die was achtergebleven. "Hij trof een ontredderde groep aan, die niet alleen verdrietig was maar ook moedig", aldus een woordvoerder van Charim. "Ze hebben uit de Bijbel gelezen. Dat werd zeer gewaardeerd. De mensen stelden het ook op prijs dat de burgemeester van Bergeijk zo snel ter plaatse was." Charim denkt eraan om woensdag een bijeenkomst te houden in Zeist.
Eigenaar Putse Hoeve
De eigenaar van de Putse Hoeve, Gerard van Keulen, liet weten met de nabestaanden van het slachtoffer mee te leven. "Wij wensen iedereen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.