Vlijmenaar Frank Bosman verkozen tot beste theoloog

21 juni 2011 om 02:30
nl
Theoloog Frank Bosman uit Vlijmen heeft de Theologie Podiumprijs gewonnen. Hij werd dinsdagavond tijdens de Nacht van de Theologie in de Hermitage in Amsterdam door het publiek verkozen tot beste theoloog van het jaar.
Geschreven door

Spraakmakend
Volgens het publiek is media- en cultuurtheoloog Bosman degene die de theologie afgelopen jaar het beste en meest spraakmakend naar buiten heeft gebracht.
De Bijbel Cultureel
De Theologie Publicatieprijs, een prijs voor het beste theologische boek, werd gewonnen door Marcel Barnard en Gerda van de Haar, schrijvers van het boek De Bijbel Cultureel.
'Soort boekenbal'
Tijdens de eerste editie van het theologengala, 'een soort boekenbal voor theologen', inclusief galadiner, debatteerden verscheidene theologen met elkaar onder leiding van filosofe Désanne van Brederode en theoloog Lodewijk Dros en waren er diverse toespraken.
'Echte theologie'
Naast de Hermitage werd de 'contrastnacht' gehouden, een reactie met een knipoog op het 'elitefeestje' van de Nacht van de Theologie. Onder het mom 'echte theologie ligt op straat en niet in het museum' was er een programma met onder meer 'donderpreken', muziek, workshops zoals meditatief bijbellezen en bezinning.
Genomineerden
In totaal waren er tien genomineerden. Onder meer Antoine Bodar, de voormalig plebaan van de Sint-Jan in Den Bosch, was genomineerd.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!