Brabander 'bekend' dankzij spectaculair filmpje van een windhoos

WAALWIJK - Het noodweer dat Brabant dinsdag teisterde, heeft ook mooie dingen opgeleverd. Vincent Kaspers uit Waalwijk zette een spectaculair filmpje op YouTube en Facebook van een windhoos en dat filmpje is razend populair.
"Op Facebook en YouTube krijg ik heel veel reacties", aldus de 37-jarige Kaspers. Op YouTube is zijn video bijna 12.000 keer bekeken. "Het was helemaal niet de bedoeling. Ik wilde gewoon een mooie foto van het onweer maken, maar dat is niet echt gelukt", lacht de Waalwijker.
Media
Ook de media kregen snel lucht van zijn video. "De website van RTL Nieuws en jullie hadden het razendsnel geplaatst en het zat zelfs in het late journaal van RTL", vertelt de trotse maker.
Hoe gemaakt?
Kaspers is overigens niet in de weer geweest met een videocamera of een smartphone. "Ik ben vanaf mijn zolderkamer in de weer geweest met een digitaal fototoestel. Die heb ik zo ingesteld dat er iedere seconde een foto werd gemaakt. Toen zag ik iets wat op rook leek. Ik dacht eigenlijk dat de bliksem verderop was ingeslagen, maar toen ik nog eens keek, zag ik dat het een windhoos was."
Vervolgens zette de Waalwijker honderd foto's achter elkaar. "Dan krijg je vanzelf een filmpje", klinkt het nuchter. "Toen heb ik het maar eens doorgeplaatst."
Gewoon een hobby
Kaspers is overigens geen beroepsfotograaf. "Nee hoor, het is een hobby. Ik werk in de IT als consultant, maar het fotograferen van natuurverschijnselen fascineert me wel."
Meer over dit onderwerp:
vincent kanters waalwijk windhoos noodweer youtube