Samenwerking tegen geweld uitgaansleven Valkenswaard

30 juni 2011 om 17:01
nl
Politie, gemeente en horeca in Valkenswaard gaan samen het geweld en vernielingen in het uitgaansleven aanpakken. Ze hebben een project opgezet, dat dit weekend begint.
Geschreven door

Ook jeugdherbergorganisatie Stay Okay en recreatiepark De Kempervennen in Westerhoven doen eraan mee. De partijen gaan het uitgaanspubliek en andere bezoekers op een ludieke wijze vertellen wat de gevolgen zijn van wildplassen, vernielingen en openbare dronkenschap.
Sluitingstijd
De start valt samen met een proef om de sluitingstijd in de nacht van vrijdag op zaterdag naar drie uur te verschuiven en in de zaterdagnacht naar vier uur. De muziek moet wel een uur eerder stoppen en een halfuur vóór sluitingstijd mogen er geen bezoekers meer naar binnen.

Tot dit weekend mochten alleen horecazaken in het centrum van Valkenswaard in de nacht van zaterdag op zondag tot kwart over drie open zijn. De proef duurt een jaar.
Afspraken met taxibedrijven
De horeca gaat met taxibedrijven afspraken maken om het uitgaanspubliek sneller naar huis te kunnen vervoeren. Ook wordt nagedacht over het inzetten van bussen.

Ondertussen worden verder maatregelen genomen om beter op te kunnen treden bij geluidsoverlast. De gemeente past hierbij nieuwe technieken toe, waaronder de zogeheten HOLA-metingen.

Over drie maanden zal worden bekeken of het nieuwe beleid het gewenste resultaat heeft bereikt. Alle maatregelen zijn in een convenant opgenomen, dat recent is ondertekend door de deelnemende partijen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.