FC Eindhoven komt niet voorbij topklasser UNA/Brinvast uit Veldhoven

1 juli 2011 om 20:55
nl
FC Eindhoven is er niet in geslaagd om het eerste oefenduel van het jaar winnend af te sluiten. Op sportpark Zeelst in Veldhoven werd het tegen de kersverse topklasser UNA/Brinvast 2-1.
Geschreven door

FC Eindhoven leek goed van start te gaan met een vroege goal van Serhat Koç. Maar drie minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord. Niek van Boekel was trefzeker met het hoofd. Saillant detail, zijn oudere broer Rob, speelt bij de Eindhovenaren.
Gemiste strafschop
Na het doelpunt ging het duel redelijk gelijk op, maar tot echte kansen kwam het niet. Tot Ritchie Sam Anpong na een halfuur aan de noodrem moest trekken. Hij haalde Ratko Vansimpsen onderuit waarna de Belg zelf aan mocht leggen vanaf elf meter. Hij miste echter oog in oog met de keeper Rick van de Oever. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Spits Rinse Wiekema, die een groot deel van het afgelopen seizoen miste door een blessure, kopte de 2-1 voor de Zeelsternaren tegen de touwen.
Tweede helft
In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor UNA/Brinvast de eerste oefenzege van het seizoen pakte.
Andere Brabantse clubs
Helmond Sport wist zaterdag wel te winnen. Tegen Helmondia SC werd het 0-5. Ook FC Den Bosch won, met 0-8 bij Nooit Gedacht. Willem II klopte de Tilburgse selectie met 1-3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!