Video

1588 lopers finishen Kennedymars

2 juli 2011 om 23:12
nl
Tijdens de 49e Kennedymars in Someren kwamen zondag de deelnemers over de finish. 1588 van de 2017 ingeschreven wandelaars wisten de tachtig kilometer lange Kennedymars uit te lopen.
Geschreven door

Zaterdagavond begonnen de lopers met de tachtig kilometer lange wandeling en zo'n negen uur en een kwartier later kwam de eerste al weer binnen. Dat was rond kwart over zeven 's ochtends. Volgens het Eindhovens Dagblad moest één deelnemer gereanimeerd worden.
Zonder problemen
De politie liet verder weten dat de tocht tot nu toe zonder problemen verliep, maar waarschuwde wel voor zakkenrollers. De deelnemers aan de mars liepen tachtig kilometer in de directe omgeving van Someren. Onderweg werden een tiental posten aangedaan, waarbij een stempel werd gehaald en waarbij eten en drinken werd uitgedeeld. De wandelaars moesten uiterlijk zondag om zes uur 's avonds weer binnen zijn.
John F. Kennedy
De wandelaars deden mee ter nagedachtenis aan een stelling van John F. Kennedy, voormalig president van de Verenigde Staten, dat iedere gezonde ambtenaar in twintig uur tachtig kilometer moest kunnen lopen.
Meerdere marsen
In Brabant zijn er zeker acht Kennedymarsen. Die in Someren (juli) en Waalwijk (september) zijn voor zover bekend het grootst qua deelnemers. Ieder hebben ze jaarlijks momenteel zo'n 3000 deelnemers. Er zijn ook Kennedymarsen in Rijsbergen, Bergen op Zoom, Oosterhout, Bergeijk, Etten-Leur en Geertruidenberg. Sommige marsen zijn een keer in de twee jaar.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.