Volksbuurt Breda ontfermt zich over uitgezette Arno Faas

BREDA - Bewoners van de Bredase Scheldestraat en omgeving ontfermen zich over Arno Faas, die dinsdagochtend uit zijn huis aan de Scheldestraat werd gezet. Dat gebeurde omdat hij geen recht zou hebben om er te wonen. De politie stond de deurwaarder bij toen de Bredanaar uit zijn huis werd gehaald.

De buurt protesteert al lange tijd tegen de uitzetting. Nu het toch zover is gekomen, willen ze Faas op allerlei manieren helpen. Zo wordt er dinsdagavond gekookt voor het pand waar hij woonde. Daarnaast zijn zijn buurtgenoten op zoek naar een caravan die voor het huis gezet kan worden.
<B>Afzetting met schermen</B><br>Het huis aan de Scheldestraat was 's ochtends tijdens de uitzetting afgezet met zwarte schermen. De buurt voerde al een tijd actie en blokkeerde twee weken geleden zelfs de straat om Faas in zijn woning te laten blijven. De woningcorporatie voelt daar echter niets voor.
De Bredase volksbuurt Westeinde zint nu op acties. Buurtbewoners kwamen al eerder in actie voor Arno Faas. Zij vinden dat hij in hun buurt thuis hoort en recht heeft op de woning. De rechter gaf WonenBreburg echter eerder al gelijk.
<b>'Als een crimineel'</b><br>Dinsdagochtend rond acht uur stond de Scheldestraat, waar Arno Faas al lang woont, vol met boze buurtbewoners. "Ze komen hier om zeven uur binnen en ze lichten hem van zijn bed. Daarna doen ze net alsof er een moord is gepleegd, zo schermen ze alles af. Ik vind het gewoon niet normaal dat ze zo met hem omgaan", aldus een buurtbewoonster. Ook de huisdieren van Faas, een papegaai en de hond, zijn in beslag genomen. Buurtbewoners noemen het laf.
<b>Politie staat deurwaarder bij</b><br>De politie stond de deurwaarder bij terwijl Faas uit zijn huis gehaald werd. "Er ligt een rechterlijk bevel, dus meneer moet uit zijn huis", zei een woordvoerder dinsdagochtend. "De actie verloopt goed."
<b>Vader van Faas hoofdbewoner</b><br>Officieel was de vader van Faas hoofdbewoner van het huis, maar toen zowel zijn vader als zijn moeder kort na elkaar overleden, had Faas junior volgens woningcorporatie WonenBreburg geen recht meer om in het huis te blijven wonen. Ook zou hij een betalingsachterstand hebben en geeft hij zelf toe veelpleger te zijn geweest. Daarom wilde de woningcorporatie hem <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/157202522/Buurt+Breda+blokkeert+Scheldestraat+om+uitzetting+Arno+Faas+te+voorkomen.aspx">uit huis zetten</a> twee weken geleden.
<b>Reactie WonenBreburg</b><br>Volgens WonenBreburg heeft Faas medehuurderschap aangevraagd voor het huis toen zijn ouders waren overleden. "Gezien het negatieve verleden van meneer Faas als huurder op een ander adres van WonenBreburg, is dat afgewezen", aldus een woordvoerster. Er komen voorlopig geen nieuwe bewoners in het huis. "Pas als de sfeer in de wijk wat bekoeld is", voegde de woordvoerster toe.

Meer over dit onderwerp:
arno faas scheldestraat breda woning huis
Deel dit artikel: