Theo Maassen gewond na mislukte stunt bij filmopnames - interview

EINDHOVEN - Cabaretier Theo Maassen is vrijdag gewond geraakt bij opnames van zijn nieuwe film Doodslag. Maassen speelt de hoofdrol en was een van de bedenkers van de film, die zich helemaal in Eindhoven afspeelt. Hij moest bukken om een loden pijp te ontwijken, en toen ging het mis. Een paar uur later sprak hij over de film met onze verslaggever.

"Iemand komt in de film met een loden pijp op me af, waarvoor ik moet bukken", vertelt Maassen. "Ik bukte ook wel, maar ik bukte te diep, waardoor ik ergens tegenaan stootte. Toen ging mijn wenkbrauw open en dat bloedt nogal."
<b>Dicht bij zichzelf</b><br>Volgens Maassen ligt het personage dat hij in Doodslag speelt dicht bij zichzelf. De <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/158035802/Camera+loopt,+muziek+en+actie+als+figurant+bij+film+%E2%80%98Doodslag%E2%80%99+van+Theo+Maassen.aspx">opnames voor de film</a> zijn onder andere in het Parktheater, op Strijp S, in de Piazza en bij het PSV-stadion. "Het idee om de film in Eindhoven te laten spelen kwam van de regisseur", vertelt Maassen. "Ik zei meteen volmondig ja, dat is fantastisch."
<b>Ambulancebroeder Max</b><br>De cabaretier speelt de rol van Max, een ambulancebroeder. "Max zit al twintig jaar in het vak en is daar een beetje mee vergroeid. Hij wordt op een gegeven moment tegengehouden door een groepje jongeren, terwijl hij onderweg is naar een spoedbevalling. Dan slaat Max van zich af en begint de ellende. Het is een vrij fysieke film, met veel vechtscenes en schieten en zo."
<b>Psychologische thriller</b><br>Volgens regisseur Pieter Kuijpers wordt het een psychologische thriller. "Het wordt een heftige, spannende film, een beetje in de lijn van TBS en Van God Los. De film gaat over hoe je moet optreden tegen hufterig gedrag. Daar zit de vraag achter of je onbeschaafde middelen mag gebruiken om beschaving af te dwingen. En als je dat doet, waar leidt dat dan toe. De film stelt vooral allerlei vragen, en dat is verpakt in een heel spannend verhaal."

Meer over dit onderwerp:
theo maassen doodslag
Deel dit artikel: