Schietpartij Breda: gewapende mannen nog altijd zoek

PRINSENBEEK - Op een afslag van de snelweg A16 bij Prinsenbeek is dinsdagmiddag vanuit een grijs metallic Volkswagen-busje op de politie geschoten. Niemand raakte gewond. Er is één verdachte aangehouden en er zijn nog vier gewapende mannen voortvluchtig. De zoektocht met speurhonden en helikopters is dinsdagavond gestaakt.
Persvoorlichter Dennis Janus van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) benadrukt dat er in de omgeving nog wel onderzoek wordt gedaan naar sporen. Volgens hem is het een ernstige zaak dat er in het openbaar en op politieagenten geschoten is.
Pistolen en wiet
Volgens Breda Dichtbij zouden de geruchten gaan dat er wiet in het gestolen busje is gevonden. Dat kon het KLPD niet bevestigen. Wel zijn er twee pistolen gevonden in een kliko in het Westerpark.
Gestolen busje
Agenten van het KLPD wilden het Volkswagen-busje dinsdagmiddag rond halfdrie bij Zevenbergschen Hoek aanhouden omdat het voertuig als gestolen stond geregistreerd. De inzittenden gingen er vandoor en bij de afslag Breda-Noord werd er op de rotonde op de politie geschoten.
Achtervolging gestaakt
De politieauto werd niet geraakt, toch staakte de politie na de schoten de achtervolging. Agenten hebben niet teruggeschoten. Er volgde een zoektocht met hulp van een politiehelikopter. Om drie uur 's middags werd de bus in de wijk Westerpark in Breda gevonden. Een verdachte werd kort daarop aabgehouden. Het is nog onduidelijk of hij bij de schietpartij betrokken is geweest, dat wordt onderzocht.
Nog voortvluchtig
De politie is nog altijd op zoek naar vier verdachten rond de straat Aurelia, vlakbij waar het busje is gevonden. De verdachten hebben volgens de politie een donkere huidskleur, zijn vermoedelijk gewapend en dragen donkere kleding.
Afzettingen Prinsenbeek
Een deel van Prinsenbeek werd afgezet door politieagenten in kogelvrije vesten. Op foto's op Twitter was te zien hoe agenten in kogelvrij vest bij een afgezette rotonde in Prinsenbeek stonden.