Vooral negatieve reacties op pedoclub-lidmaatschap Dautzenberg

TILBURG - Viezerik. Een smakeloze actie. Een pijnlijke stunt. Maar ook: Goed dat hij dit doet. De meeste reacties op het lidmaatschap van de Tilburgse schrijver Anton Dautzenberg van pedoclub Martijn zijn negatief. Maar bij sommigen oogst hij begrip.

Dautzenberg is lid geworden van Martijn <a href="http://www.omroepbrabant.nl/Default.aspx?news/1586951343/Tilburgse%20schrijver%20Dautzenberg%20lid%20van%20pedoclub%20Martijn.aspx">uit sympathie en mededogen</a>, maar ook uit protest tegen de manier waarop in Nederland een hetze is begonnen tegen pedofielen. Het merendeel van de bezoekers die reageerden op de site van Omroep Brabant begrijpt daar niets van.
<b>Geen sympathie</b><br>"Pedofilie is een ziekte, daar hoef je geen sympathie of mededogen mee te hebben. Het enige waar ik mee te doen heb, dat zijn de schuldloze kinderen die niet bij machte zijn om voor zichzelf op te komen", schrijft Rowan. "Dan kun je nu een politiek statement willen maken; wat mij betreft zit je hier helemaal fout. Wacht maar tot ‘ze’ met hun poten aan jouw kind zitten", vindt Bruce.
Moortje5684 raadt lezers aan om geen boeken van Dautzenberg meer te kopen. "Dat moet de pedofielenclub dan maar doen." Henk013 gaat zich daar in ieder geval aan houden. "Van hem komt geen boek in mijn huis."
<b>Ook begrip voor Dautzenberg</b><br>Toch keuren lang niet alle reacties de actie van Dautzenberg af. "Gedachten zijn vrij. Goed dat Dautzenberg dit kan doen", reageert bjdeb. "We zijn vrij in het oprichten van een vereniging. Als er mensen zijn die een belangenvereniging openlijk steunen is daar niets mis mee. De boodschap van Dautzenberg is duidelijk en dat rechtvaardigt niet op een schofferende manier te reageren", vindt Sbok1250.
Ook Dema toont begrip. "Ik heb wel te doen met mannen die pedofiele gedachten hebben. Het is tenslotte een soort geaardheid denk ik, net zoals homoseksualiteit. Dan hoop ik dat die mensen het er ook over kunnen hebben. Dus er over praten in plaats van meteen veroordelen en op de brandstapel gooien, mits ze niets gedaan hebben.
<b>Geen reactie van schrijver</b><br>Dautzenberg wil zelf voorlopig niet reageren. Hij gaat eerst op vakantie en wil de reacties op zijn lidmaatschap over zich heen laten komen.


Meer over dit onderwerp:
anton dautzenberg martijn
Deel dit artikel: