D66 wil urine bezoekers Tilburgse kermis hergebruiken

TILBURG - De Tilburgse fractie van D66 wil dat de stad de urine van bezoekers van evenementen, zoals de Tilburgse kermis, gaat hergebruiken. Volgens fractielid Peter van Gool kunnen bezoekers van evenementen zo hun steentje bijdragen aan een duurzame wereld.
De partij stelt dat voor in vragen aan het gemeentebestuur. Uit urine kunnen stoffen als fosfaat en stikstof gehaald worden. Die kunnen volgens de partij weer worden gebruikt voor het maken van kunstmest en energie. "De techniek maakt heel veel mogelijk", aldus van Gool.
Hergebruik van urine
Tilburg wil een echte evenementenstad zijn en heeft ook de nodige ambitie voor duurzaamheid. Volgens D66 raadslid Peter van Gool liggen er kansen om dat hand in hand te laten gaan, door de urine van bezoekers op een duurzame manier te verwerken. "Nu stroomt alles het afvalwater in." En dat vindt de partij maar zonde, zeker omdat er weinig nadelen kleven aan het hergebruiken van urine. "Als we de urine goed opvangen merken zowel de mensen als de omgeving niets."
Wethouder
Het plan wordt nu door de wethouder bekeken. Binnen drie weken moet die aan D66 laten weten wat hij van het plan vindt. Dan wordt duidelijk of de Tilburgs binnenkort mogen urineren voor een meer duurzame wereld.Meer over dit onderwerp:
urine d66 tilburg tilburgse kermis