Slechtvalkvrouwtje ernstig gewond

GEMERT - Het slechtvalkvrouwtje in De Mortel dat beroemd werd via de webcams van Beleef de Lente, is gewond aangetroffen in de gemeente Gemert. Op röntgenfoto’s is een hagelkogel te zien in een van de vleugels. Ook is de vleugel op meerdere plekken gebroken.
Sinds 2007 volgen miljoenen mensen het wel en wee van de valk tijdens het broedseizoen via de camera’s van Beleef de Lente. Dat is het webcamproject van Vogelbescherming Nederland.
Het gewonde vrouwtje is donderdag door Vogelwerkgroep Gemert naar een gespecialiseerde dierenarts gebracht. Zaterdag wordt de slechtvalk geopereerd om de verwondingen verder te onderzoeken en te herstellen. De mogelijkheid bestaat dat ze nooit meer zal kunnen jagen.
S2
Het slechtvalkvrouwtje heet S2. dat verwijst naar het ringnummer om haar poot. Ze kwam voor het eerst in beeld in 2007. Wie het vrouwtje neergeschoten heeft, is nog niet duidelijk. De Vogelwerkgroep Gemert heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt. Het doden van roofvogels is in Nederland ten strengste verboden.
Meer over dit onderwerp:
slechtvalk gemert de mortel