Eindelijk! Zomer in Brabant - Foto's

EINDHOVEN - Na talloze grijze dagen baadt Brabant dinsdag in de zon. Het kwik loopt op tot 28 graden. Reden genoeg om eens lekker te genieten van het buitenweer. Omroep Brabant zet negen eigenzinnige tripjes voor je op een rij.
1. 10.00 uur:
Lustwarande '11 - Raw is de vierde editie van een internationale expositie die een stand van zaken geeft van de ontwikkelingen in de sculptuur. In Park de Oude Warande in Tilburg tonen dertig beeldend kunstenaars hun werk, van wie het merendeel zelden of nooit eerder in Nederland geëxposeerd heeft.
2. 10.00-20.00 uur:
Jezelf verliezen in een doolhof heeft altijd iets spannends. In Dongen zoek je tussen al het maïs jezelf een weg naar het midden van het labyrint. Bij café-zaal ?t Karrewiel in Dongen begin je de grote verdwaaltocht door het maïs.
3. 10.30-17.00 uur:
Het openluchtmuseum van het Boerenbondsmuseum in Gemert. Dwalen door een Brabants dorp anno 1900 met tuinen en akkers, een bakhuis, smederij en beugelbaan. Er is te zien hoe de boer van begin vorige eeuw zich bezighield in de klompenmakerij, het café, bij de dorpspomp, het wevershuis en de boterfabriek en veldkapel.
4. 12.00-17.00 uur:
Het Natuurtheater in Oisterwijk wil graag haar gerenoveerde theater laten zien. Omdat het 75 jaar lang buitenvoorstellingen geeft heeft het Natuurtheater negen kunstwerken van Margriet Kemper opgesteld verspreid in de natuur rondom het theater.
5. 13.00-16.30 uur:
Monumenten kijken in centrum Bergen op Zoom: De historische monumenten in de binnenstad van Bergen op Zoom zijn opengesteld voor publiek. Een wandeling door de stad en het bezoeken van de Sint Gertrudiskerk, het Stadhuis, de voormalige Synagoge en de Gevangenpoort.
6. 13.45 uur:
In Breda is er een twee uur durende stadswandeling. Een gids leidt de geïnteresseerden door het historisch stadscentrum van Breda. Er wordt een bezoek gebracht aan het Begijnhof met het Begijnhofmuseum, het terrein van het Kasteel van Breda en de Grote Kerk. Ook wordt de Koninklijke Militaire Academie bezocht.
7. 19.00-22.00 uur:
Zoeken naar Bevers in Jachthaven Vissershang in Hank. Twintig jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn er nu sporen van hun aanwezigheid te zien. In de schemering zijn de bevers actief en zwemmen ze rond in de kreken. Een beverzoektocht per fluisterboot door de jachthaven in Hank.
8. 20.00 uur:
In het Valkenbergpark in Breda een volgend openluchtconcert. Dinsdag betreedt Garcia Goodbye met een frisse set van eigen nummers en originele covers het podium. De drie mannen uit het Belgische Vilvoorde brengen niet alleen nummers van Madonna, Coldplay en Britney Spears, maar ook hun aanstekelijke nummers waar je wel op moet dansen.
9. 22.00 uur:
A Single Man als buitenfilm bij Plaza Futura in Eindhoven. Elke zomer trekt arthousebioscoop Plaza Futura aan de Leenderweg op haar terras een groot scherm op en komen vanuit alle hoeken van de stad mensen met kussens, stoelen en dekens om plaats te nemen voor de buitenfilm. Dinsdagavond toonde de Plaza de film A Single Man van regisseur Tom Ford met in de hoofdrol Colin Firth en Julianne Moore.
Voor meer tips kijk op de site van Uit in Brabant.


Meer over dit onderwerp:
uit brabant zomeruitjes zomer zon fotoserie