Vught, een maand na de verwoestende storm - Foto's

VUGHT - Vught werd eind juni zwaar getroffen door een storm. Door blikseminslag, wateroverlast en omgewaaide bomen was er veel schade. Nu, een maand later, zijn de gevolgen van het verwoestende noodweer nog altijd zichtbaar. Bekijk de fotoserie van toen en nu.
In Vught werden onder andere de Van der Pollstraat, Hoogstraat, Marggraffstraat, Heiweg, het Versterplein en de Van Voorst tot Voorststraat getroffen. Honderden bomen waaiden om. Nog steeds zijn niet alle bomen en takken opgeruimd.

Ook het huis aan de Heiweg waar tijdens de storm een flink boom op viel, is nog altijd zwaar gehavend. Een baby van tien maanden lag tijdens het noodweer in zijn kamertje op de bovenste verdieping te slapen toen de boom werd geveld. Daarbij werd een gat in de muur en het dak geslagen en kwamen grote brokken steen en puin in de babykamer vlak naast het ledikantje terecht. Wonder boven wonder bleef de baby ongedeerd.

De boom is inmiddels weggehaald, maar de kluit torent nog altijd boven het trottoir uit. Het dak van de woning is afgedekt met een oranje zeil.

Meer over dit onderwerp:
vught noodweer fotoserie