Reacties op Mandy Pijnenburg: bestempeld als slachtoffer én dader

TILBURG - Mandy Pijnenburg's thuiskomst roept veel reacties op. De een wenst haar sterkte en geluk voor de toekomst, terwijl de ander juist vindt dat ze als 'dader' met te veel poeha in Nederland wordt onthaald.
"Een mislukte drugssmokkel afschuiven op loverboys, yeah right...", zegt Marko Veenstra op Twitter. Ook @MarcelNL heeft geen medelijden met het meisje dat op 18-jarige leeftijd op de Dominicaanse Republiek de gevangenis in moest vanwege drugssmokkel. "Dat gezeik over Mandy Pijnenburg, drugsmokkelaars horen levenslang in de cel!"
Slachtoffer en dader
Op de websote van Omroep Brabant werden dinsdag zo'n zestig reacties geplaatst. De een ziet Mandy juist als een slachtoffer van loverboys. Ronald78: "Die meid, lees kind, was 17 jaar toen ze in de fout ging. Ze heeft haar straf uitgezeten. Als ze dit in Nederland had gedaan was ze na 2,5 jaar al vrij geweest." Strieper ziet Pijnenburg juist als dader: "Wat een ophef voor dit grietje! Ze heeft drugs gesmokkeld...en daar moeten we nu allemaal medelijden mee hebben? Zij is een dader. En dat slappe geklets dat ze van niks wist. Ik vind het rotsmoesjes!"
Pubers en opvoeding
Posada is het daar niet mee eens. "Volgens mij zijn hier allemaal reacties geplaatst door mensen die geen pubers hebben of gekend hebben. Een puber van 17 jaar heb je niet altijd meer in de hand en vrienden kun je niet constant controleren, al zouden we dat maar al te graag doen. Als ouder ben je ooit compleet machteloos in dit soort situaties."
Mandy Pijnenburg in de media
Ook het feit dat haar thuiskomst in de media breed is uitgemeten, vindt niet iedereen terecht. Joma: "Waarom zoveel aandacht aan haar vrijlating besteden als media? De journalisten zouden meer dan een dagtaak hebben om bij alle gevangenissen iedereen die zijn of haar straf heeft uitgezeten net zo'n aandacht te geven."
Mandy Pijnenburg op Twitter
Op Twitter is inmiddels al een account aangemaakt onder de naam @MandyPijnenburg. Daar worden vooral gelukswensen naartoe gestuurd. Bijvoorbeeld door Jannette van de Ploeg: "Mandy ik wens jou een goede toekomst toe. Ik weet zeker dat je het gaat redden en dat je je niet zover meer omver laat praten." Het is niet duidelijk of het account ook werkelijk van Mandy Pijnenburg is.