Publiek verdeeld over 'komkommernieuws' bridgeclub

EINDHOVEN - De expliciete tekst die in het weekblad Groeiend Best stond bij de 6e plek tijdens het plaatselijke Bridgetoernooi, riep veel wisselende reacties op. Het forum van Omroep Brabant stroomde er donderdag vol mee.
Waar in Groeiend Best het duo Ter Horst en Thoolen op de eerste plaats eindigde, werd de zesde plek bezet door "dat lekkere ding met die dikke tieten en Herman die haar wel eens op zijn harde lul wil spietsen", aldus het huis-aan-huisblad. De tekst zorgde voor gewetensvragen bij de presentatoren van Omroep Brabant en opschudding bij de de bezoekers van onze website.
Misstap
Op het forum van Omroep Brabant laat dafje weten het brengen van het nieuws niet een gelukkige keuze te vinden. "Omroep Brabant, moet u als nieuwsbrenger de tekst zo letterlijk overnemen, mijn kinderen lezen ook regelmatig het nieuws op uw site voor bepaalde doeleinden, dus ik vind dat u bij deze een misstap begaat."
Speculeren
Met name over de confrontatie van de tekst naar kinderen toe laat Espad8a op hetzelfde forum een ander geluid horen. "Ik ben het niet altijd met jullie keuzes eens maar hier heb ik wel begrip voor. Ouders kunnen het vervelend vinden als kinderen met dat soort taal geconfronteerd worden maar op de radio of tv kun je ook van alles en nog wat horen op momenten dat je dat liever niet zou willen en bovendien: als je niet schrijft wát er precies gezegd is, gaat iedereen daar toch over speculeren."
Niet al te serieus
Sommige forumbezoekers kijken niet al te serieus naar dit soort nieuws en vinden het af en toe zelfs verfrissend. Onvoorstelbaar laat op het forum weten: "Niemand vermoord, niemand gewond, niemand getraumatiseerd, niet overdrijven dus." Ducie valt hem bij in deze discussie: "Ik lach er om, het is een keer iets anders als overvallen, moord en verkrachting. Gooi toch niet op alle slakken zout, nergens voor nodig.".
Meedenken
Er is ook de forumgebruiker die meedenkt en zich afvraagt of een andere manier van het brengen van het nieuws niet wenselijker was geweest. Bruce is het niet helemaal eens met hoofdredacteur Henk Lemckert en komt in reactie met een tussenoplossing: "Toch is het jullie keuze om én het artikel te plaatsen én vervolgens de tekst geheel over te nemen. Ik ben het niet eens met jullie opvatting dat het anders vragen zou oproepen. Laat ik eens deze versie proberen; wat staat hier: dat lekkere ding met die dikke t*ten en Herman die haar wel eens op zijn harde l*l wil spietsen. Lijkt me voor de 18+ lezers redelijk duidelijk en voor pubers in spe acceptabel."
Zomertijd = komkommertijd
Sommige gooien het op de zomertijd en de nieuwsluwte die dan ontstaat. Maar zelfs dan is het voor sommigen onacceptabel. ZachteG2 kan het maar niet begrijpen. "Sorry Omroep Brabant, het is natuurlijk komkommertijd maar dit hoeft toch echt niet." Sbok1250 is het daar hartgrondig mee eens: "Ook al is het komkommertijd dan is dit soort berichtgeving (ook via ob) gewoon slecht en onnodig. Ik zie er de lol niet van in." Een ander juicht het nieuws in deze zomermaanden juist toe. "Komkommertijd rocks!", roept Mestreechsvloermeisje enthousiast op het forum.
Ethische vraagtekens
Komkommertijd of niet, er zijn berichten die vragen om wat meer ethische overwegingen dan anderen. Bij Omroep Brabant worden de redacteuren dagelijks geconfronteerd met afwegingen die journalistiek prima kunnen, maar ethisch vraagtekens oproepen. De reacties van het publiek geven vaak aan dat er meerdere standpunten mogelijk zijn, waarbij voor alle meningen iets te zeggen valt. Het zijn altijd goede en nuttige discussies. Van die gesprekken waar we bij de volgende bridgeavond eens fijn over verder kunnen bomen.Meer over dit onderwerp:
bridge nieuws uitslagen ethiek forum omroep brabant