Opeenstapeling van claims voor twee Eindhovense vastgoedmagnaten

EINDHOVEN - De Eindhovense vastgoedmagnaten Tom Moeskops en Harrie van de Moesdijk verkeren in zwaar weer. Verschillende banken laten voor miljoenen beslag leggen of stellen persoonlijke zekerheden. Het totaalbedrag is opgelopen tot 38 miljoen euro.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag. De krant schrijft dat de Deutsche Hypotheken Bank in Hannover het kantoor van vastgoedmaatschappij Straet Holding en enkele in aanbouw zijnde appartementen aan de Gerretsonlaan inneemt. Daarnaast eist een andere, onbekende bank voor miljoenen aan aanvullende garanties op eerder verstrekte leningen.
ABN Amro
De twee banken volgen ABN Amro. Die liet eerder beslag leggen op bezittingen. De aanleiding was een lening die Moeskops en Van de Moesdijk in 2006 sloten voor 30 miljoen. Als onderpand gaven ze hun vastgoedbezittingen op. Door de crisis zijn die panden minder waard geworden.
Gevolgen High Tech Campus
Tom Moeskops wil onder de noemer Alliance Capital Group de Eindhovense High Tech Campus en de High Tech Automotive Campus in Helmond overnemen. Of het beslag ook gevolgen heeft voor die plannen, is nog onduidelijk. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt naar andere partijen gezocht.