Festival Boulevard in Den Bosch een succes

DEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard in Den Bosch was een succes. Dat zegt de organisatie zondag. Het matige zomerweer had geen invloed op de bezoekersaantallen. Op de laatste dag van het festival kreeg theatergezelschap Artemis de Theaterprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant uitgereikt.
Exacte bezoekersaantallen van Boulevard zijn nog niet bekend, die worden maandag verwacht. Bezoekers hadden keus uit een groot aanbod. Veel voorstellingen waren uitverkocht.
27e editie
Het was de 27e editie van het festival waarbij allerlei soorten van theater aan bod komen. De voorstellingen werden buiten, in zalen, maar ook op locatie in bijvoorbeeld een vervallen boerenschuur of zwembad gespeeld. Vooral deze locatievoorstellingen waren snel vol.
Prijs voor Artemis
De cultuurprijs van 10.000 euro werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De beslissing van de jury om de prijs aan Artemis te geven, was unaniem. De prijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in Brabant vooraanstaande cultuurprijzen.
Jeugdtheater voor alle doelgroepen
Artemis staat officieel te boek als een jeugdtheatergezelschap. De laatste jaren probeert Artemis ook voorstellingen te maken voor alle doelgroepen. Artistiek leider Floor Huygen vindt een gemengd publiek het prettigste publiek om voor te spelen. Voor de jury van het cultuurfonds is die manier van denken een belangrijke reden om haar de Theaterprijs te geven. "Het is roeien tegen de stroom in", aldus het juryrapport.
Gewaardeerde voorstellingen
Artemis heeft met ‘Woeste Hoogten’, ‘De Reis van een Rus’ en ‘Mouchette’ een serie zeer gewaardeerde voorstellingen achter de rug. Op dit moment werkt het gezelschap aan een bewerking van ‘Het Portret van Dorian Gray’, oorspronkelijk een roman van Oscar Wilde.
Entreeprijs voor Rowdy Pelgrim
Theaterstudent Rowdy Pelgrim kreeg zondag op Boulevard de Entreeprijs 2011. De prijs is voor studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten die op De Boulevard een voorstelling hebben laten zien. De winnaar krijgt een bedrag van 10.000 euro om volgend jaar op De Boulevard weer een voorstelling te maken.
Meer over dit onderwerp:
theaterfestival boulevard