Vermoorde Eindhovenaar Tunk zelf verdacht van liquidatie

MAASTRICHT - De vermoorde Eindhovenaar Lesley Tunk blijkt zelf verdachte te zijn geweest van een liquidatie. Tunk zat 100 dagen vast voor de moord op de 35-jarige drugscrimineel Marcel Wilkens in Brunssum in 2006 maar kwam vrij wegens gebrek aan bewijs.
Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigde maandag berichtgeving van de regionale omroep L1.
Tunk werd in november vorig jaar in Esbeek doodgeschoten teruggevonden in een uitgebrande auto.
Huurmoordenaar
De onopgeloste moord op Tunk is in verband gebracht met een reeks gewelddadige incidenten veroorzaakt door rivaliserende drugsbendes in Brabant. Over hem is gezegd dat hij werkte als huurmoordenaar voor de Brabantse drugsbaron Janus van W. die in België een veroordeling wegens drugshandel uitzit.
Wilkens ook drugscrimineel
Ook Wilkens was een bekende in de drugswereld. Hij werd in 2003 samen met twee Limburgse kompanen wegens smokkel van xtc veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Na diens liquidatie op 23 april 2006 vond de politie bij zijn woning een handschoen met DNA van Tunk en een profielafdruk van een schoen die overeenkomsten vertoonde met het schoeisel van Tunk. Deze aanwijzingen vormden echter niet het ultieme bewijs, waarop de Eindhovenaar daags voor de zitting werd vrijgelaten.
Zaak Tunk nooit afgesloten
Op die manier voorkwam het OM vrijspraak, zei de woordvoerster maandag. De zaak werd echter nooit afgesloten, in afwachting van mogelijke nieuwe aanwijzingen of tips.
Meer over dit onderwerp:
lesley tunk