Oprichter en directeur Van Meegen van Papegaaienpark Oerle overleden

OERLE - Tonnie van Meegen, initiatiefnemer en directeur van het papegaaienpark in Oerle, is overleden. Hij kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij ongeneeslijk was.

Van Meegen overleed dinsdagavond in zijn huis, dat op het park staat. Hij is 58 jaar geworden.
<b>Begin opvang</b><br>Van Meegen was meubelrestaurateur van beroep en begon ooit in Geldrop met de opvang van papegaaien. Na de aankoop van een stuk grond in Oerle zette hij het Nationaal Opvangcentrum Papegaaien op in dit dorp.
<b>Verhuizing</b><br>Tot vorige week heeft Van Meegen met het bestuur van zijn organisatie en recreatiemaatschappij Libéma gesproken over de verhuizing van het park naar Dierenrijk Europa in Mierlo. Deze plannen werden in mei bekend.
<b>"Hij stond ermee op</b><br>"Tonnie stond met zijn papegaaien op en ging ermee naar bed," aldus Peter van de Baar. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nationaal Opvangcentrum Papegaaien. Van der Baar noemt het overlijden "een groot verlies". Tonnie was een man die het park droeg, de man met de ideeën. Als bestuur gaan we nu verder werken aan de verhuizing."
<b>Dicht</b><br>Het Papegaaienpark aan de Wintelresedijk is woensdag de gehele dag gesloten.

Deel dit artikel: