Guus van Hove van 013 dood gevonden in Joshua Tree National Park

CALIFORNIA - Directeur van popcentrum 013 in Tilburg, Guus van Hove (44), is maandag om het leven gekomen in Joshua Tree National Park in de Amerikaanse staat California. De lokale politie laat weten dat Van Hove en zijn vriendin, de Duitse Helena Nuellett (38), in het park zijn omgekomen door uitdroging. Het stel was op weg naar Arizona en besloot om een onverwachts uitstapje te maken naar het park.
Volgens de officiële verklaring van de Riverside Country Sheriff's Department, verbleven Van Hove en zijn vriendin in Coachella Valley voordat ze in hun huurauto (een zwarte Dodge Charger) op weg gingen naar Arizona. Het paar maakte een tussenstop in Joshua Tree National Park, waar ze maandag kort voor het middaguur arriveerden.
Uitdroging waarschijnlijk doodsoorzaak
Hun auto werd gevonden in een verlaten gebied dat onbegaanbaar is voor personenauto's. Volgens de politie zijn er aanwijzigingen dat de auto vast is komen te zitten in mul zand. Van Hove en zijn vriendin zijn daarna te voet verder gegaan. In de wagen zijn een paar lege waterflesjes gevonden, net als langs de weg die de twee bewandeld hebben. Door de hoge temperaturen van ruim 40 graden Celsius zijn Van Hove en zijn vriendin waarschijnlijk uitgedroogd. Er zijn op beide lichamen ook geen sporen van verwondingen gevonden. Van Hove werd gevonden op een paar kilometer afstand van de gestrande auto, zijn vriendin lag anderhalve kilometer verder.
Geruchten via Twitter
Via Twitter kwamen aan het begin van de avond de eerste berichten binnen dat de directeur van 013 en zijn vriendin dood gevonden waren in Joshua Tree National Park. In verschillende tweets werd onder meer verwezen naar artikelen op de Huffington Post en The Desert Sun. De politie wilde echter eerst de autopsie op de lichamen afwachten voor ze met de identiteiten naar buiten wilden treden.
Volgens de Amerikaanse website MyDesert waren Van Hove en Nuellett " target="_blank">pas zeven uur in het park aanwezig toen het noodlot toesloeg.
Joshua Tree National Park
Joshua Tree National Park is een woestijnpark met afmetingen van ongeveer 100 kilometer van oost naar west en 50 kilometer van noord naar zuid. In het park lopen de temperaturen wel vaker op tot boven de 40 graden Celsius. Lezers van de Amerikaanse website Huffington Post reageren verontwaardigd op het nieuws. "Veel toeristen begrijpen niet dat ze in de zomer niet in het park moeten komen. Het is er veel te warm en er is geen netwerkverbinding om te bellen. Neem tenminste heel veel flesjes water mee."
Verklaring 013
013 liet woensdagmiddag weten dat Van Hove overleden was. Hij was in Amerika op rondreis met zijn vriendin. In de Tilburgse gemeenschap wordt met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Geen van de shows van die deze week gepland stonden in 013 gaan door. Het nieuws kwam woensdag naar buiten, omdat de familie van de vriendin van Van Hove eerder nog niet op de hoogte was. Het personeel van het popcentrum werd woensdag rond het middaguur ingelicht en zij zullen dinsdag tijdens een medewerkersvergadering meer horen. Guus van Hove was sinds 1 mei 2003 directeur van 013.
Meer over dit onderwerp:
guus van hove 013 huffington post popcentrum