Bestuursvoorzitter 013: "Immense gevolgen dood Guus van Hove"

TILBURG - De dood van directeur Guus van Hove van popcentrum 013 in Tilburg heeft volgens bestuursvoorzitter Walter Hamers immens grote gevolgen voor de organisatie. Vooral het verwerken van de gevoelens zal volgens hem zwaar worden.
Hamers hoorde het nieuws toen hij een fietstocht maakte op de Veluwe. Hij kon het nieuws niet bevatten: "Ik geloofde mijn eigen oren eerst niet, maar later kwam toch het besef."
Verwerking
Volgens Hamers was Van Hove in de kracht van zijn leven, een man met een enorme alertheid en een dominant spreker. Het oppakken van de werkzaamheden voor 013 zal volgens hem moeilijk worden: "De bedrijfsvoering dat krijgen we allemaal wel voor elkaar, maar het emotioneel verwerken van dit verlies zal heel moeilijk worden."
Geliefd
Van Hove was na een moeizame beginperiode inmiddels geliefd als directeur. Hamers: "De kracht van zijn leven was niet de kracht van met zijn vuist op tafel slaan. De kracht van zijn zijn leven was zijn inspiratie en overtuigingskracht. Hij heeft hier veel bereikt."
Uitvaart
Als bekend is wanneer het lichaam van Van Hove naar Nederland komt, wordt besloten of en wanneer er een uitvaartplechtigheid wordt gehouden. Dinsdag is er voor medewerkers een besloten bijeenkomst in popcentrum 013.
Dood gevonden
Van Hove kwam om tijdens een vakantie in Amerika, net als zijn vriendin. Ze werden dood gevonden in het Joshua Tree National Park. Het stel was op weg naar Arizona en besloot om een onverwachts uitstapje te maken naar het park.
Condoleances
Op de website van 013 stromen de condeleances inmiddels binnen. De concerten die gepland stonden gaan in ieder geval tot en met dit weekend niet door.