Partij van de Dieren boos over nieuwe vergunningen schaliegas

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren is boos over de uitgifte van nieuwe vergunningen voor schaliegas door het ministerie van Economische Zaken om in de Kempen en rond Breda naar schaliegas te zoeken. Er zijn al proefboringen gepland in Boxtel en Haaren. Volgens de partij is dit 'slechts het begin van de uitverkoop van de Brabantse bodem'.
De partij stelt vrijdag opnieuw vragen aan de Gedeputeerde Staten. Ze willen weten of het provinciebestuur dit keer wel bekend is met de nieuwe vergunningen. De Provinciale Staten had zich namelijk kritisch en terughoudend opgesteld tegenover schaliegaswinning. Daarbij hebben ze om uitstel van verdere proefboringen gevraagd.
Alarmbellen
Volgens statenlid Marco van der Wel is het schokkend dat twee jaar geleden al geen alarmbellen zijn gaan rinkelen. "Provinciale Staten werd indertijd niet op de hoogte gehouden en nu is dat wederom het geval. Wij willen De Gedeputeerde Staten vragen om op 14 september bij het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer de belangen van de Brabantse burger en de Brabantse natuur uit alle macht te verdedigen tegen de schaliegasboringen."
Meer over dit onderwerp:
schaliegas partij van de dieren boringen