Recordaantal piano's in centrum Tilburg

TILBURG - In de straten van Tilburg zijn tussen 12 en 18 september 101 beschilderde piano's te zien en te bespelen. Voor het project 'Play Me, I'm Yours' van de Engelse kunstenaar Luke Jerram worden de piano's op pleinen, in parken en op stations geplaatst.

De gemeente Tilburg overtreft hiermee wereldsteden als New York, Londen en Sao Paulo.
<b>Concerten</b><br>Iedereen mag achter de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1597731193/Tilburgers+beschilderen+meer+dan+honderd+pianos.aspx">beschilderde piano's</a> gaan zitten. Leerlingen van de muziekscholen, conservatoria en professionele muzikanten gaan de piano's in ieder geval bespelen. Inmiddels hebben al tweehonderd mensen toegezegd dat ze een concert gaan geven.
<b>Incubate festival</b><br>"Het maakt niet uit of je een virtuoos pianist bent, of dat je net met twee vingers Vader Jacob kunt spelen zoals ik", aldus Vincent Koreman, artistiek leider van het Incubate festival dat het project organiseert. "Wij brengen het in Tilburg op een grotere schaal dan wereldsteden als New York en London. Een week lang 101 piano’s op straten, pleinen en in parken, prachtig beschilderd door lokale kunstenaars. Een goede reden voor Tilburg om met recht trots te zijn op hun stad en een regelrechte reflectie van de handen-uit-de-mouwen aanpak die Tilburg zo kenmerkt."
<b>Cadeau</b><br>De piano's zijn een cadeau van Incubate voor de inwoners en bezoekers van de stad. Ze worden door een netwerk van vrijwilligers geadopteerd. Iedere vrijwilliger zorgt een week lang voor zijn piano door hem 's ochtends buiten te zetten, overdag tegen regen en vandalisme te beschermen en hem 's avonds weer binnen te zetten. De piano’s worden na Incubate gedoneerd aan scholen, buurthuizen en culturele centra.
Deel dit artikel: