Defensiepersoneel zeer in trek bij Brabantse bedrijven

TILBURG - Werkgevers in Brabant hebben grote interesse in 1400 Defensiemedewerkers die de komende maanden hun baan verliezen door de bezuinigingen van minister Hillen. Dat zegt de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW.

Hillen sprak woensdag op Legerplaats Oirschot met werkgevers en de provincie over de manier waarop het overtollig Defensiepersoneel zo goed mogelijk aan een andere baan kan worden geholpen. Meer dan 300 werkgevers toonden belangstelling om die mensen een baan aan te bieden binnen hun bedrijf.
BZW-voorzitter Peter Swinkels: "Er is nu al een tekort aan goede mensen, over een paar jaar zal dat alleen maar groter zijn. Het is daarom zaak vraag en aanbod nu te koppelen. En Defensie heeft uitstekend personeel met unieke eigenschappen."
<b>Vacatures op intranet</b><br>Minister Hillen kondigde ook aan dat werkgevers hun vacatures vanaf volgende maand op de speciale intranetsite van Defensie kunnen plaatsen. Ook komen er binnenkort banenmarkten in Gilze-Rijen en Oirschot. "Het is voor ons van groot belang dat we de mensen na hun tijd bij Defensie goed kunnen onderbrengen. Dat is voor ons immers ook een wervingsfactor", zei Hillen.


Meer over dit onderwerp:
defensiepersoneel hillen bzw
Deel dit artikel: