Bedrijf Valkenswaard wil ook berg bouwen

EINDHOVEN - Ook in Valkenswaard zijn plannen voor het bouwen van een berg. Enkele dagen geleden presenteerde journalist Thijs Zonneveld zijn plan om in Nederland een twee kilometer hoge berg te bouwen.
Het bedrijf Rofra Sportieve Arrangementen uit Valkenswaard loopt ook al een tijdje rond met zulke plannen. "Het is onafhankelijk van elkaar bedacht," zegt Leo Lommers van Rofra. "We komen er nu ook maar mee naar buiten, anders denken mensen straks dat we het idee hebben gejat." Volgens Lommers zit het idee van Rofra nog in een heel vroeg stadium. Maar de eerste schetsen zijn al gemaakt.
Hoogte onbekend
De berg die Rofra voor ogen heeft, wordt geen twee kilometer hoog. Hoe hoog dan wel, weet Lommers nog niet. "Je moet natuurlijk rekening houden met bestemmingsplannen, twee kilometer hoog gaan we echt niet voor elkaar krijgen."
Canyoning
De berg is bedoeld voor canyoning. Bij deze buitensport maak je al lopend, klimmend, abseilend en springend een tocht door een kloof, meestal eentje waar water doorheen stroomt. Dit hoopt Rofra te kunnen realiseren op de kunstberg. "Het wordt een berg waar alle elementen voor canyoning aanwezig zijn, zoals een waterval," vertelt Lommers.

Meer over dit onderwerp:
berg rofra thijs zonneveld canyoning