Verdediging proefschrift gaat niet door vanwege liegende Stapel

TILBURG - Het gedoe met de ontslagen Tilburgse hoogleraar Diederik Stapel heeft pijnlijke gevolgen voor Marijn Meijers. Deze talentvolle sociaal psychologe is in 2008 cum laude afgestudeerd op de UvT. Helaas gaat haar promotie niet door.

Ze heeft de afgelopen jaren samen met Diederik Stapel hard gewerkt aan een proefschrift en zou dat op 7 oktober aanstaande verdedigen.
Meijers was voor haar proefschrift erg afhankelijk van de omstreden professor Stapel omdat hij haar promotor is. Stapel is onlangs <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1609931123/Hoogleraar+Stapel+moet+weg+bij+UvT+vanwege+verzinsels.aspx">op non-actief gesteld</a> door de UvT, omdat hij onderzoeksgegevens manipuleert of uit zijn duim zuigt.
<b>Ter discussie</b><br>Niet alleen Stapels onderzoeken, maar ook die van zijn promovendi staan ter discussie. Marijn Meijers heeft in overleg met de universiteit besloten om haar promotie uit te stellen.
Momenteel werkt ze op de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. Ze wil niet openlijk over de kwestie spreken.
<b>In de problemen</b><br>Het ligt voor de hand dat meer promovendi sociale psychologie door het schandaal met hoogleraar Stapel in de problemen zijn gekomen.Deel dit artikel: