Adrian Stone is Nederlands succesvolste fantasyboekenschrijver

EINDHOVEN - Adrian Stone is het pseudoniem van Ad van Tiggelen uit Breda. Ad heeft met zijn Duivel-trilogie een succesvolle fantasy-reeks op zijn naam staan. Met 10.000 verkochte boeken is hij Neerlands' succesvolste schrijver op het gebied van fantasy. Zijn vierde boek ligt net in de winkels.

Met het boek ‘De Achtste Rune’ laat de Bredanaar weer van zich horen. Het pseudoniem ‘Adrian Stone’ is gekozen omdat zijn uitgever Luitingh Fantasy ook internationaal mogelijkheden ziet. Van zijn nieuwste boek is een wervende samenvatting gemaakt in het Frans, Engels en Duits voor uitgeverijen. Ad verwacht niet heel snel resultaten: "Uitgevers hebben het nu moeilijk en daarom geven ze niet zo makkelijk nieuwe namen uit. Maar áls het lukt om in het buitenland vertaald te worden, ben ik Nederlands meest succesvolle fantasyschrijver aller tijden! Met 10.000 exemplaren ben ik op fantasygebied een succes. In Duitsland mag je dat aantal zo vertienvoudigen! De markt is daar veel groter."

Epische fantasy
Ad schrijft zogenoemde epische fantasy. Denka an bijvoorbeeld ‘The Lord of the Rings’. "Mijn verhalen spelen zich af in een soort middeleeuwen in een andere wereld. Met geestelijken, een feodaal systeem en een vleugje magie." In het land Kadish hebben mannelijke geestelijken het voor het zeggen. Het is een bar en dor land. Geestelijke Ghelan wordt een speelbal van een politiek spel op leven en dood van de geestelijk leider. Ondertussen wordt priesteres Serina als gijzelaar naar het hof gebracht en staat haar een aantal wrede ontberingen te wachten. Het tweede deel wordt in de zomer van 2012 verwacht. Op zijn site vind je meer informatie over al zijn titels.

Econoom en schrijver
Ad is naast schrijver ook econoom. Hij is senior strateeg bij een grote vermogensbeheerder. "Door de hele economische malaise en de situatie in Griekenland, moet ik de beurzen meerdere keren per dag checken. Er gebeurt zoveel en het zo complex dat je niets wilt missen. Ik vrees dat Griekenland failliet gaat, maar toch in de eurozone blijft." Ad is een veelgevraagd columnist voor financiële bladen en deskundige voor tv. Zo gaf Ad laatst acte de présence in een programma over de beurzen op CNN. "Graag zou ik er voor mijn schrijfwerk zitten, maar in dat vak ben ik nog een nieuweling. Als belegger ben ik een gevestigde naam." Je kunt zijn boek ook als e-book bestellen.