Tilburg heeft eigen Oktoberfest, superrrrrtolll !!!!

TILBURG - Bij onze Oosterburen vloeit het bier nu rijkelijk tijdens het traditionele Oktoberfest. En in Tilburg dachten ze, dat kunnen wij ook.
Er werd een enorme tent gebouwd op evenemententerrein ´t Laar, om echt in Beierse sferen te komen. Duitsers bouwden de tent want wie weten er beter hoe een echte biertent er uit moet zien.
In die tent wordt sinds donderdagavond een eigen Brabants Oktoberfest gehouden. Drie dagen lang, met bier, wein, weib und gesang. Lange rijen tafels staan in de hal. Aan het plafond hangt blauwwitte slingers, de nationale kleuren van Beieren, de bakermat van het Oktoberfest. Bier gaat niet in glazen maar in pullen van minstens een halve liter, en dat was ook prima voor de vele honderden Tilburgse studenten, want dan hoef je minder vaak naar de tap.
Natuurlijk waren er vele jongens en meisjes in lederhosen en dirndl-jurkje. Vrijdagavond treden ondere andere Dennie Christian op en de legendarische Cindy und Bert, bekend van hun hit 'Immer wieder Sontag'. Zaterdag is het ook volop feest in Duitse sferen.


Meer over dit onderwerp:
tilburg oktoberfest evenementen