Den Bosch weer meest gastvrije stad

DEN BOSCH - Den Bosch is nog steeds de meest gastvrije stad van Nederland. Dat is gebleken uit een enquête onder 8000 mensen. Vorig jaar kreeg Den Bosch ook al de titel Meest Gastvrije Stad. Breda werd tweede, Eindhoven elfde en Tilburg zeventiende.
Bezoekers van de stad werd gevraagd naar hun beleving op het gebied van veiligheid, horeca, bereikbaarheid en de architectuur. Ook Breda was dit jaar in de race voor de titel. Andere genomineerde steden waren Utrecht, Maastricht en Nijmegen. De Meest Gastvrije Stad is een initiatief van de VVV samen met horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners.
Vorige week werd Eindhoven al uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Die benoeming werd gedaan door Detailhandel Nederland. Deze prijzen zorgen voor een impuls voor de stad, zeggen de citymarketeers.
Trots
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is trots op de titel. ''Ik ben er trots op dat onze mooie stad door bezoekers opnieuw is uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Het toont aan dat het geen toevalstreffer was. Gastvrijheid zit in het DNA van de stad en de Bosschenaren. Daarom is deze titel een erkenning voor iedereen die hier woont of werkt en hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen'', zei hij bij de uitreiking.
Horeca
Volgens Spronsen en Partners scoort Den Bosch vooral hoog op horeca en vrije tijd. "Ook de straten en pleinen in de Bossche binnenstad worden door de bezoekers goed gewaardeerd'', aldus Lennert Rietveld, adviseur bij het bureau. ''Voor Den Bosch valt nog winst te behalen op het gebied van bereikbaarheid per openbaar vervoer, verlichting en groenvoorziening in de stad.