'Predikant' Jean Black weg bij FC Oss

OSS - FC Oss heeft per direct afscheid genomen van Jean Black. Dat is gebeurd op verzoek van de aanvaller zelf. Black kon bij FC Oss niet rekenen op een basisplaats en heeft aangegeven dat hij zich wil richten op zijn maatschappelijke carrière.
Hij wil iets aan zijn studie bedrijfsadministratie gaan doen. Na intern overleg heeft FC Oss besloten het verzoek van Black in te willigen.
De Congolese spits was vorig seizoen erg belangrijk voor zijn ploeg. Met dertien treffers in dertig wedstrijden had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de Topklasse en de terugkeer naar de Jupiler League. Dit seizoen kwam Black niet verder dan zes invalbeurten.
Predikant
Black is behalve voetballer ook fanatiek predikant bij de christelijke gemeenschap. In een reportage van Omroep Brabant gaf Black al aan 'liever beroemd te worden als preker dan als voetballer'. "Als preker heb ik veel meer zekerheid dat ik het Koninkrijk Gods ga binnen komen," aldus Jean Black. Brenger van het woord, maker van doelpunten.
Meer over dit onderwerp:
voetbal jean black fc oss