Marianne Vos gast bij koninklijk huwelijk Bhutan

THIMPU - Het Aziatische land Bhutan viert vanaf donderdag drie dagen lang het huwelijk van de koning met een 21-jarige studente. Wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen is een opvallende aanwezige op de bruiloft.
In de aanloop naar het huwelijk waren er allerlei festiviteiten georganiseerd voor het volk van Bhutan, een landje dat in het Himalaya-gebergte naast Nepal ligt. Vos was op uitnodiging naar Bhutan gegaan om een toertocht te rijden met mensen uit de stad Thimpu en omgeving.
Clinics voor jongeren
Daarnaast gaf ze clinics aan jongeren met minder toekomstperspectief die met sportprojecten weer in de maatschappij proberen te komen. Ook sprak Vos met leden van het olympisch comité van Bhutan. "Ze wilden alles weten over mijn leven als topsporter. Zodat ze straks met ons kunnen concurreren", grapte Marianne Vos.
De wielrenster vindt het heel speciaal om bij het koninklijk huwelijk te zijn. "Het leeft hier zo ontzettend, mensen hebben hier heel erg naar uitgekeken." Donderdag was de eerste van drie dagen huwelijk. Die dag was gevuld met officiële en heilige ceremonies.
Fotomoment
Het geven van de clinics was Vos' cadeau aan het bruidspaar. Met het fotomoment na het geven van de cadeaus kon ze het koninklijk paar voor het eerst van dichtbij zien.
Blijft dé vraag natuurlijk: heeft Marianne het bruidsboeket gevangen? "Ha ha, daar doen ze hier niet aan!", aldus Vos.

Meer over dit onderwerp:
buthan huwelijken marianne vos