'Turkse criminelen uit Eindhoven achter dood Senol Tuna'

SPOORDONK - Senol Tuna zou vermoord zijn door een groep Turkse criminelen uit Eindhoven. Dat denkt misdaadverslaggever John van den Heuvel. Tuna zou ruzie hebben gehad met de groep. Vorige week werd hij dood gevonden in een uitgebrande auto in Spoordonk.
Dat heeft de politie vrijdagochtend bevestigd. Tuna was een handlanger van topcrimineel Willem Holleeder. Volgens Van den Heuvel had Tuna de laatste jaren minder intensieve banden met Holleeder en deed hij meer zaken met de groep Turken in Eindhoven. Hij zou ruzie met hen gekregen hebben. "En niet over de verkeerde levering van een paar pakken suiker. Hoewel, dezelfde kleur misschien", zegt Van den Heuvel met een knipoog.
Afspraak
Volgens Van den Heuevl zou Senol Tuna vlak voor zijn dood een afspraak met de groep gehad hebben om het een en ander uit te praten. Tegen het advies van zijn vrienden in, is hij daar alleen naartoe gegaan. De afloop is bekend. Waar en hoe Tuna gedood is, is nog niet duidelijk.
Tijd winnen
Volgens Van den Heuvel hebben de daders voor de afgelegen plek in Spoordonk gekozen om zo tijd te winnen. Door de auto met in de kofferbak het lichaam van Tuna ook nog in brand te steken, werden sporen uitgewist. "Ze doen dat om de politie op achterstand te zetten. Ieder uur is cruciaal in zo'n onderzoek", zegt Van den Heuvel.
Reactie politie
De politie heeft laten weten niet direct actie te ondernemen op de aanwijzingen van Van den Heuvel. "We voeren een heel breed onderzoek en willen tunnelvisie zien te voorkomen", aldus politiewoordvoerder Els Reijnders. "Het is aan ons om met feiten en bewijzen te komen." Hoewel de zaak een duidelijke link heeft met Amsterdam, blijft het onderzoek naar de dood van Tuna in handen van de politie Brabant Zuid-Oost.
Zware crimineel
De identiteit van de man kon vastgesteld worden na een DNA-match. Omdat Tuna al eens veroordeeld was, zat er materiaal van hem in de DNA-databank. Tuna, zelf ook van Turkse afkomst, was een zware crimineel. Hij werd veroordeeld voor onder meer moord, doodslag, drugshandel en afpersing. Hij werd een aantal keer samen met Willem Holleeder opgepakt. Zijn naam wordt ook genoemd in het liquidatieproces.
Spijkerbroek
Het lichaam van de man werd vorige week maandag gevonden aan de Kattenberg langs de A58 in Spoordonk. Een week lang wist de politie niet wie het was. Er werden details naar buiten gebracht over onder andere een exclusieve spijkerbroek die het slachtoffer droeg. De politie hoopte zo tips te krijgen over de identiteit van de man. Donderdag werd bekendgemaakt dat het om een 47-jarige man uit Amsterdam ging. Nu is dus bekend geworden dat het om Senol Tuna gaat.