Professor Vaarkamp (61) overleden

UTRECHT - Prof dr Henk Vaarkamp uit Vessem is afgelopen donderdag plotseling overleden in Utrecht. Hij is 61 jaar geworden.
Vaarkamp heeft van 1976 tot 1999 een dierenartspraktijk gehad in Diessen. Vaarkamp was ook hoogleraar Veterinaire Apotheek aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Commissie
De afgelopen jaren heeft hij zich verder verdienstelijk gemaakt als lid van een naar hem genoemde commissie. Deze werkgroep heeft op verzoek van het ministerie van Landbouw onderzocht hoe geitenhouderijen die met Q-koorts waren besmet, zijn geruimd. Ook maakte Vaarkamp deel uit van de commissie, die twee jaar geleden de problematiek rond het Dierenthuis in Aarle-Rixtel heeft bestudeerd.
Na biljarten
Vaarkamp had donderdag in Utrecht een biljartpartij gespeeld toen er een breuk in de aorta in zijn buik ontstond. Medische hulp, waaronder reanimatie, mocht niet meer baten. De uitvaart is donderdag 20 oktober in de Sint Willibrorduskerk in Eersel. Hij wordt later die dag in Hoogeloon begraven.
Functies
Vaarkamp was tot zijn dood voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden, een adviesorgaan van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Ook fungeerde hij jaren als directeur van Dierenartsencoöperatie AUV.
'Man met visie'
Deze organisatie zegt in een reactie dat 'diergeneeskundig Nederland in hem een man met visie, betrokkenheid en veel inspiratie verliest' en 'dat sommige mensen in 61 jaar twee levens leven.'
Aanzien
Internationaal genoot Vaarkamp als functionaris eveneens groot aanzien, maar ook in Brabant werd hij gewaardeerd. Zo was hij van 1998 tot 2004 voorzitter van het Bestuur van de Rabobank Eersel en daarna voorzitter van de Raad van Commissarissen Rabobank De Kempen-West.
Meer over dit onderwerp:
henk vaarkamp overleden vessem