Muziekinstrumentenwinkel Zwijsen in Tilburg sluit deuren

TILBURG - Muziekinstrumentenwinkel Muziek Zwijsen aan het Koningsplein in Tilburg stopt ermee. Dat maakt de winkel bekend op haar eigen website.
De winkel is voor de laatste keer open op 31 december.
Afgenomen interesse
Volgens de eigenaren is de belangstelling voor blaasinstrumenten de afgelopen jaren sterk teruggelopen en zijn daarnaast de economische omstandigheden zodanig verslechterd "dat wij genoodzaakt zijn dit besluit te nemen". Naast blaasinstrumenten is Muziek Zwijsen gespecialiseerd in slagwerk en percussie-instrumenten.
Volgens Angela van Muziek Zwijsen hebben ze de afgelopen dagen heel veel reacties gehad. "Op zich is dat hartverwarmend, maar ik denk ook: hadden ze maar eerder betrokkenheid getoond, dan hadden we wellicht het hoofd boven water kunnen houden."
Lange geschiedenis
Muziek Zwijsen kent een lange geschiedenis in Tilburg. In 1939 ging de Tilburgse muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels failliet. Een van de ex-werknemers, J.P. Passier, startte daarna met het maken en repareren van blaasinstrumenten. Zijn zoon Bert Passier nam het over en vestigde zich in 1986 met zijn winkel aan de Veldhovenring in Tilburg.
In 2005 ging de zaak Passier Muziek over in Muziek Zwijsen, dat aan het Koningsplein is gevestigd.