Hersenoperatie St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg live op tv

HILVERSUM - Omroep Max zendt op 26 oktober live een hersenoperatie uit op televisie vanuit het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Er wordt een tumor verwijderd. De patiënt is tijdens een gedeelte van de operatie bij kennis.

Presentator Charles Groenhuijsen geeft samen met het medisch team anderhalf uur lang uitleg over de operatie. Met de live uitzending wil de omroep de angst rond hersenoperaties wegnemen. Tijdens de uitzending kan het publiek via Twitter en mail vragen stellen aan de chirurgen.
<B>Geavanceerde chirurgie</B><BR>De afdeling neurochirurgie van het Tilburgse ziekenhuis voert 500 keer per jaar een hersenoperatie uit. Guus Beute, een van de elf neurochirurgen in het St. Elisabeth Ziekenhuis, geeft tijdens de uitzending toelichting op de operatie. "Wij willen met de live operatie een breed publiek informeren over hersenchirurgie. Door de ingebruikname van high-tech technieken hebben we de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt en zijn we in staat om steeds meer patiënten te helpen. In de uitzending laten we een goed voorbeeld van geavanceerde chirurgie zien. Ook maken we de patiënt tijdens de hersenoperatie wakker, zodat belangrijke hersenfuncties getest kunnen worden. Dit doen we om heel precies de tumor te kunnen verwijderen."
<B>Hartoperatie</B><BR>Vorig jaar zond <a href="http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=zhmbsKsHnHUVONcHzG" target="_blank">Omroep Max</a> voor de eerste keer Operatie Live uit. Toen werd iemand geopereerd aan het hart. De live uitzending is woensdag 26 oktober vanaf halfnegen te zien op Nederland 1.
Deel dit artikel: