Ex-PVV-er Martijn Kap stopt na verkiezingen met eigen partij

EINDHOVEN - Martijn Kap, die deze week uit de statenfractie van de PVV stapte, doet over drie-en-een-half jaar niet met zijn eigen partij mee aan de verkiezingen. Dat zei Kap zaterdag tegen Omroep Brabant. De Tilburger besloot deze week verder te gaan als 'Onafhankelijke Statenfractie Noord-Brabant'.
Volgens Kap heeft het geen zin om daarmee mee te doen aan de verkiezingen. Hij kan zich wel voorstellen dat hij zich aansluit bij een andere partij. Als voorbeeld noemde hij de VVD of de Partij voor de Dieren.
Lang nagedacht
Kap zei dat hij er lang over heeft nagedacht of hij na zijn vertrek uit de PVV wel in Provinciale Staten kon blijven. Hij geeft toe dat de zetel eigenlijk aan de PVV toekomt, maar omdat hij inhoudelijk nog steeds dicht bij die partij staat en 'omdat het wettelijk kan', heeft hij toch besloten in de politiek te blijven.
Gestoord aan optreden PVV
Martijn Kap vertelde verder hij zich regelmatig heeft gestoord aan het optreden van de PVV-fractie, dat hij 'over the top', noemt. Als voorbeeld noemde hij de reactie van zijn fractievoorzitter Ronald Dol op het bestuursakkoord 'Tien voor Brabant', die deze 'Tien keer niks' noemde. Terwijl er volgens Kap veel overeenkomsten zijn tussen het bestuursakkoord en het programma van de PVV.


Meer over dit onderwerp:
martijn kap pvv ronald dol