Live hersenoperatie op TV geeft beeld van geavanceerde chirurgie

TILBURG - Omroep Max zendt woensdagavond een hersenoperatie in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg live uit op televisie. Volgens chirurg Guus Beute, die commentaar geeft bij de uitzending, is het een mooie gelegenheid om mensen bekend te maken met zijn vak.
Beute is blij met de live TV-uitzending. "We willen mensen duidelijk maken wat er met ze gebeurt als ze door een neurochirurg geopereerd worden." Zelf had hij de operatie ook wel willen doen, maar twee van zijn collega's die altijd samenwerken zijn uitgekozen. Beute geeft woensdagavond dus wel het commentaar bij de uitzending.
Patiënt bij kennis
Tijdens de operatie zal de patiënt bij kennis gebracht worden. "Het gaat om een operatie waarbij de patiënt wakker gemaakt wordt om heel secuur een tumor goed weg te kunnen halen, zonder essentiële hersenstructuren te beschadigen", aldus Beute.
Afgeleid
Beute denkt niet dat de chirurgen afgeleid worden door de camera's: "Tijdens de operatie vallen die camera's weg, je bent gewoon met je vak bezig."
Tijdens de uitzending kunnen mensen vragen stellen via Twitter, e-mail en de telefoon. De uitzending begint om 20.30 uur op Nederland 1.