Verslagenheid op Cas Spijkers Academie na dood topkok

EINDHOVEN - Het nieuws van het overlijden van Cas Spijkers is op de gelijknamige topkokopleiding in Boxmeer ingeslagen als een bom. Studenten en medewerkers hebben maandag een minuut stilte in acht genomen. In het restaurant dat onderdeel is van de Cas Spijkers Academie is een gedenkhoekje ingericht.
Spijkers zette de academie in 2007 samen met Jean Paul Bunschoten op als topopleiding van het ROC Nijmegen. Behalve in Boxmeer is er ook in het Overijsselse De Lutte een Cas Spijkers Academie. Ook daar is de zaterdag overleden topkok uit Moergestel maandag herdacht.
Persoonlijk afscheidsbericht
Voordat Cas Spijkers overleed, heeft hij een persoonlijk afscheidsbericht geschreven. Dit staat maandag in verschillende Brabantse kranten.
In zijn laatste groet begint Spijkers zijn afscheidswoorden met 'Mes Amis!' Hij bedankt iedereen in zijn omgeving en geeft dit aan ze mee: "Bewaar de herinnering, dit is de inspiratie voor morgen! Dit is mijn manier om iedereen te bedanken voor de ontelbare en onvergetelijke momenten. En dan eindigt hij zijn eigen bericht met 'Voila!'.
Behalve familie en kennissen hebben ook huidige en voormalige docenten en studenten van de Cas Spijkers Academie een laatste groet in de kranten laten opnemen. Ze noemen hem hierin een groot, inspirerend man, 'die je 'gek' maakte om de beste kok van Nederland te worden'.
Afscheid
In Eindhoven kunnen mensen maandag en dinsdag afscheid nemen van de kok. Van halfzes tot kwart voor acht is daar de gelegenheid voor in het uitvaartcentrum van de DELA aan de Anthony Fokkerweg.