Plan voor standbeeld Cas Spijkers in Oisterwijk

OISTERWIJK - Na het overlijden van Cas Spijkers is in Oisterwijk het idee geopperd om een standbeeld te plaatsen van de chefkok. Spijkers overleed afgelopen zaterdag aan de gevolgen van kanker.

Een borstbeeld zou volgens Richard Kluytmans aan De Lind tegenover restaurant De Swaen moeten komen. De bekende van de familie Spijkers vindt dat Cas Spijkers Oisterwijk op de kaart heeft gezet. Ook moet het standbeeld bijdragen aan de verwerking voor familie en kennissen van de topkok.
De Swaen
Cas Spijkers werkte jarenlang in de keuken van De Swaen. In 1982 kreeg hij met het restaurant een Michelin-ster, twee jaar later volgde de tweede.
Koninklijke Horeca Nederland draagt idee warm hart toe
Dick van Ostaden, voorzitter van de afdeling Oisterwijk van Koninklijke Horeca Nederland, draagt het idee een warm hart toe. "Maar ik vind het wel erg snel na het overlijden van Cas Spijkers om daarover al met bijvoorbeeld de familie over te praten. En we zullen bij de gemeente de locatie moeten bespreken", aldus Van Ostaden. Op 7 november vergadert de KHN afdeling Oisterwijk en zal het idee besproken worden.
Afscheid
In Eindhoven kan dinsdag van halfzes tot kwart voor acht in het uitvaartcentrum van de DELA aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven een laatste groet gebracht worden aan de kok. Later deze week wordt hij in intieme kring begraven.