Baby overleden na ongeluk in zwembad Reeshof Tilburg

TILBURG - De vijf maanden oude baby die dinsdag ernstig gewond raakte bij een ongeluk in zwembad Reeshof in Tilburg, is dinsdag rond middernacht overleden. Het meisje raakte levensgevaarlijk gewond toen twee luidsprekers loskwamen van het plafond en op haar hoofdje vielen.
Het meisje werd in het zwembad gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie zei dinsdagavond al te vrezen voor haar leven. De baby was met haar moeder in het peuterbadje. De 27-jarige vrouw liep ook een forse hoofdwond op.
Scheurtjes in roestvrijstalen kabels
Volgens een toezichthouder van de provincie zijn scheurtjes in de roestvrijstalen kabels waaraan de luidsprekers hingen waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk in zwembad Reeshof. Door de vochtige lucht bij het zwembad in Tilburg zijn de haarscheurtjes ontstaan.
Menselijke fout
Burgemeester Noordanus was woensdagmiddag bij het zwembad om de aangeslagen medewerkers een hart onder de riem te steken. Hij sprak van 'een enorm drama'. Volgens hem heeft een menselijke fout het ongeluk veroorzaakt, en is de gemeente verantwoordelijk.
Zwembad gesloten
Het personeel heeft volgens de toezichthouder van de provincie na het ongeval adequaat gereageerd. Zwembad Reeshof ging woensdag weer open voor bezoekers, maar is na het bekendmaken van het overlijden van de baby weer gesloten.
Meer over dit onderwerp:
baby tilburg reeshof zwembad ongeval