Emile Ratelband bedreigt schrijver Henk Verhaeren

RIJSBERGEN - Schrijver Henk Verhaeren uit Rijsbergen en positiviteitsgoeroe Emile Ratelband hebben oorlog met elkaar. De ruzie is zo hoog opgelopen dat de schrijver en zijn familie lastig worden lastig gevallen door Ratelband. Aanleiding voor de ruzie is het boek 'Ik, Ratelband - Een verpletterend portret' dat de broer van zwemcoach Jacco Verhaeren over Ratelband heeft geschreven.
Om zijn boek te kunnen schrijven, trok Henk Verhaeren een jaar op met Ratelband. Nu het boek op het punt van verschijnen staat, probeert Ratelband de publicatie tegen te houden. Hij schuwt daarbij geen enkel middel, ook nachtelijke telefoontjes niet waar Ratelband de schrijver het advies geeft om van een brug te springen.
'Maffia'
Rijsbergenaar Henk Verhaeren heeft het op zijn beurt over maffia-achtige praktijken door Ratelband, die hem hard probeert te raken in zijn privéleven. De auteur heeft geen enkel idee waarom Ratelband het boek plotseling wil verbieden. Ratelband wil niet reageren op de beschuldigingen van Verhaeren.
Avonturen
Henk Verhaeren, die een jaar met de goeroe Emile Ratelband optrok, beleefde wilde avonturen. Zo raakte hij betrokken bij de ‘aanslag’ die Ratelband in mei 2010 met een radiografisch bestuurd modelvliegtuigje pleegde op het Binnenhof. Ratelband troonde hem ook mee naar decadente jetsetfeestjes, zakelijke bijeenkomsten en optredens en tijdens intensieve en soms emotionele interviewsessies ontdekte Henk dat de positiviteitsgoeroe aan depressies, woedeaanvallen en zelfmoordneigingen lijdt. Nu worden Henk en zijn familie door Ratelband lastiggevallen en bedreigd.
Boek
Het boek ‘Ik, Ratelband - Een verpletterend portret’ wordt dinsdag in Amsterdam gepresenteerd. Ratelband-imitator en -hater Rob Muntz zal dan het eerste boek aan de schrijver uit Rijsbergen overhandigen.


Meer over dit onderwerp:
henk verhaeren boeken emile ratelband bedreiging