Ook Brabant 'bezet' door Occupy-betogers

TILBURG - Na steden als Amsterdam, Utrecht en Nijmegen 'bezetten' actievoerders van Occupy ook Eindhoven en Tilburg. Centraal bij het protest staat de weerstand tegen het monetaire systeem en de daarbij horende hebzucht.

In Eindhoven kwamen zaterdagmiddag enkele tientallen demonstranten bijeen op het 18 Septemberplein. De gemeente stond echter niet toe dat ze daar hun tenten zouden opslaan. In plaats daarvan mogen de actievoerders met hun tenten negen dagen lang op het Clausplein staan. Sommige voorbijgangers dachten echter dat ze met een rommelmarkt <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/164254822/Voorbijgangers+zien+Occupy+Eindhoven+aan+voor+rommelmarkt.aspx">van doen hadden</a>.
<b>Tilburg</b><br />Ook in Tilburg verzamelden enkele tientallen demonstranten zich zaterdagmiddag voor een demonstratie. Vanaf de hoek van het Stadhuisplein en de Bisschop Zwijsenstraat hielden ze een protestmars dwars door het centrum. Aan het eind van de middag werd achter het Stadhuisplein een tentenkamp opgezet.
Een week eerder was er ook al <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1638831123/Occupy+ook+in+Tilburg+van+start,+maar+nog+geen+tentenkamp.aspx">een betoging</a> in Tilburg. Toen kozen de demonstranten niet voor een tentenkamp, omdat het daarvoor nog te vroeg zou zijn. Ook was er nog geen plek bekend waar het tentenkamp kon staan.
<b>Wereldwijd</b><br />Inmiddels zijn er al Occupy-demonstraties in Canada, de Verenigde Staten, Azië en Europa. In Nederland staan de actievoerders al in verschillende steden. De grootste demonstratie staat sinds half oktober op het Beursplein in Amsterdam, waar ook Brabanders <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/163156872/Brabanders+vastberaden+tijdens+Occupy-demonstraties.aspx">actievoeren</a>.
Meer over dit onderwerp:
eindhoven tilburg occupy
Deel dit artikel: