Daphny van den Brand wint EK veldrijden

LUCCA - Daphny van den Brand uit Zeeland heeft zondag bij de Europese kampioenschappen veldrijden in het Italiaanse Lucca haar titel bij de vrouwen geprolongeerd. Van den Brand bleef het Franse tweetal Pauline Ferrand Prevot en Lucie Chainel-Lefevre voor.

Titelverdedigster Van den Brand behaalde eerder ook al het Europese goud in 2006 en 2007.
De renster was enigszins verbaasd na haar succes. "Ik begon niet al te goed aan de wedstrijd, miste de juiste spanning op mijn benen, maar in de laatste twee ronden kwam ik erdoor." Van den Brand vond toen aansluiting bij de gedemarreerde Sanne van Paassen. Vlak daarna reed ze lek, maar had het geluk dat daarna alles weer bij elkaar kwam.
"Toen ging ik nog een keer. Chainel kon als enige volgen, maar ik had al in de gaten dat het beste eraf was bij haar. In een technische passage kon ik haar afschudden. Het is geweldig om opnieuw kampioen te worden. Ik heb inmiddels wel geleerd dat je elke prijs moet pakken die je winnen kunt. Maar ik hoop natuurlijk dat dit het begin is van een mooie reeks.''
Sanne van Paassen uit Vlierden eindigde in Lucca als zesde.
<b>Van der Poel</b><br>Bij de junioren ging de titel naar Mathieu van der Poel, de zoon van oud-prof Adrie van der Poel uit Hoogerheide.Deel dit artikel: