Willemijn Verkaik uit Nuenen blaast iedereen van podium in Wicked - Foto's

SCHEVENINGEN - Willemijn Verkaik heeft met de première van Wicked zondagavond in het Circustheater in Schevingen zichzelf meteen op de kaart gezongen. Tijdens de eerste voorstelling van de musical wist de Nuenense iedereen omver te blazen met haar stem.
"Ik ben helemaal onder de indruk van Willemijn", zei producer Erik van Thijn, "Jim en Chantal waren ook leuk, maar ik ben nu helemaal ondersteboven van Willemijn. Daar zou ik wel een plaat mee willen maken."
Twitter
Lianne Henken laat via Twitter weten helemaal weg te zijn van Willemijn. "Wauw!!! Dik kippenvel bij de eindnoot van Willemijn. Publiek compleet uit zn dak!". Ook Maxim Bezembinde is onder de indruk. "De eerste herfststorm is een feit! Willemijn Verkaik heeft het dak van het circustheater geblazen!"
Reacties van bekend Nederland
Volgens musicalster Freek Bartels uit Tilburg is Willemijn Verkaik "een waanzinnig nieuw talent die al lang aan de slag was, maar nu gezien gaat worden door een groot publiek en terecht", aldus Bartels. Ook presentatrice Irene Moors vindt het ongelooflijk dat we haar naam nog niet zo vaak gehoord hebben. "Het is een knaller", zegt ze. Dat wordt bevestigd door Jacques d'Ancona en Henk Krol. "Ademloos", volgens de eerste, "Wauw, helemaal geweldig", volgens Krol. Actrice Caroline de Bruijn heeft ten slotte nog een boodschap voor Nuenen: "Nuenen, echt kei trots kunnen jullie zijn."
Elphaba
Willememijn Verkaik (36) speelt de rol van de groene heks Elphaba. Wicked vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de populaire Glinda (Chantal Janzen) en de groene onbegrepen en strijdlustige Elphaba (Verkaik).
Broadway
De musical is een doorslaand succes op Broadway. Nederland wordt het zevende land waar de productie wordt opgevoerd. Inmiddels zagen meer dan dertig miljoen mensen het verhaal waarin heksen de hoofdrol spelen.