GLOW-festival verlicht Eindhoven - Foto's

EINDHOVEN - Eindhoven hult zich sinds zaterdag weer in de magie van het licht met GLOW. Het is de zesde editie van het betoverende evenement, dat duizenden mensen op de been brengt en bovendien een must-see is voor fotografen. Bekijk onze foto-impressie.
Het thema is dit jaar 'Waan en werkelijkheid'. Daarmee staan twee jubilerende instellingen in de stad centraal: de TU/e bestaat 55 jaar en het Van Abbemuseum 75 jaar. Het festival gaat in op het contrast tussen de echte, werkelijke stedelijke wereld en de waanwereld die gecreëerd wordt door alle lampjes en lichtinstallaties.

Overdonderend
Festival GLOW trekt ieder jaar meer bezoekers, en niet alleen uit Eindhoven. Twee vrouwen staan onder de kleurrijke boog van Luminarie De Cagna op het Stationsplein, en ze zijn er stil van. "We komen helemaal uit Rotterdam om GLOW te bekijken", zegt een van hen. "Het is de eerste keer, en we komen net van de trein gestapt, maar we zijn nu al helemaal overdonderd. Prachtig zeg, dat belooft nog wat!"

Drukte
Trok het lichtkunstfestival zaterdagavond tijdens de opening al duizenden belangstellenden, zondagavond was het opnieuw razenddruk. Vooral bij de Catharinakerk, op het Stationsplein en in de fietstunnel richting de TU/e was het soms schuifelen geblazen. De route door de Eindhovense binnenstad wordt aangegeven met roodkleurige straatlantaarns.

GLOW duurt nog tot en met 12 november.
Meer over dit onderwerp:
glow eindhoven licht lichtkunstfestival fotoserie