Skippyballenmuur niet veilig voor dieven

BREDA - De enorme muur van skippyballen die sinds een maand aan de Tramsingel in Breda staat, is niet veilig voor dieven. Vooral in het weekend worden er skippyballen gestolen.

De ballenmuur of ballenbak is een initiatief van de stichting Braak. Zij willen braakliggend terrein opfleuren en een nieuwe bestemming geven. Om dat eerste doel te bereiken, het opvrolijken van braakliggend terrein, kozen zij voor de ballenmuur. Het is een dubbele omheining van gaas van meer dan honder meter lang. Inmiddels wordt al gewerkt aan een constructie die steviger is en dus minder aantrekkelijk voor dieven.
<b>Skippyballendisco</b><br>Tussen het gaas zitten honderden felgekleurde voet- en skippyballen. Dat moeten er nog meer worden. Daarom wordt op 22 december in de Mezz in Breda een skippyballendisco georganiseerd. De opbrengst van de entree wordt besteed aan nieuwe ballen.
Momenteel wordt bekeken of er in de zomer een stadsstrand kan verrijzen op het terrein aan de Tramsingel. Ook wordt bekeken of er deze winter al een schaatsbaan kan worden aangelegd. Volgens de stichting Braak leent de locatie zich goed voor deze doeleinden.

Deel dit artikel: