'Rens van Eijden discrimineerde Feyenoorder Fernandez'

ROTTERDAM - De klappen die Feyenoord-voetballer Guyon Fernandez zaterdag uitdeelde aan NEC-verdediger Rens van Eijden zouden te maken hebben met racistische opmerkingen van de Ossenaar. Dat zegt Feyenoord in reactie op de zes wedstrijden schorsing die Fernandez dinsdag kreeg opgelegd.

Van Eijden ontkent dat hij verkeerde dingen heeft geroepen tegen de Feyenoorder. De Rotterdamse clubleiding overweegt schriftelijk bezwaar te maken bij NEC tegen de vermeende uitlatingen van Van Eijden. "We wachten de ontwikkelingen af en hebben verder geen commentaar", liet technisch directeur Carlos Aalbers van NEC woensdag weten.
<b>'Over hoogte strafmaat kun je discussiëren'</b><br>Het incident tussen Van Eijden en Fernandez ontging de arbitrage. Op basis van videobeelden stelde de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek in. Na bestudering van de videobeelden veroordeelde de clubleiding van Feyenoord de actie van Fernandez tegen Van Eijden. "Hij verdient een schorsing", erkende trainer Ronald Koeman nog voordat de aanklager zich over de zaak had uitgesproken. Technisch directeur Martin van Geel vindt dat je 'over de hoogte van de strafmaat kunt discussiëren'. "Zeker gezien de gebeurtenissen die eraan vooraf zijn gegaan, maar slaan hoort nu eenmaal niet thuis op een voetbalveld."
Deel dit artikel: