Studenten radeloos na brand Vughterstraat Den Bosch

DEN BOSCH - De studenten die in het pand wonen dat vrijdagavond werd verwoest na een brand aan de Vughterstraat in Den Bosch zijn verdrietig en radeloos. Een aantal van hen kwam zaterdagmiddag de schade opnemen. De bewoners van zeven woningen mogen nog niet naar binnen wegens instortingsgevaar. Bij de brand vrijdagavond vielen drie lichtgewonden.

Bernd van den Berg is een van de studenten die even poolshoogte kwam nemen bij het <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1646661153/Zeven+woningen+Vughterstraat+Den+Bosch+afgesloten+na+brand.aspx">uitgebrande studentenhuis</a>. "Ik woon twee panden verder, maar mag ook niet naar binnen," zegt hij. "Op vrijdagavond mocht ik wel even binnen en toen was alles in orde. Ik denk dat het gewoon met de veiligheid te maken heeft. Op maandag horen we meer."
<b>Stress en verdriet</b><br>Volgens Van den Berg maken alle studenten het goed, maar hebben ze veel stress en verdriet. "Ik was zelf niet aanwezig, mijn vriendin is uit het huis gehaald door de politie. We hebben vervolgens in een eettentje gezeten, daar was een crisiscentrum ingericht. Veel studenten zaten onder de stress."
<b>Kacheltje</b><br>Volgens de politie is de brand hoogstwaarschijnlijk niet aangestoken, maar veroorzaakt door een kortsluiting of een kacheltje. "De brand is ontstaan op een van de meisjeskamers," vertelt Van den Berg. "Dat meisje had niks aanstaan, maar wel een kacheltje, heb ik gehoord."
<b>Veel vuur</b><br>Ilona Verhagen denkt dat ze alles kwijt is. Ze betreurt vooral het verlies van haar laptop en foto's. "Toen we hier vrijdagavond aankwamen, wisten we niet wat we zagen," vertelt ze. Verhagen was op haar werk toen ze hoorde van de brand. "Overal was vuur, veel vuur, het kwam overal uit. We weten nu eigenlijk niet zo goed wat te doen. Hoe we alles weer op moeten bouwen."
Meer over dit onderwerp:
vughterstraat den bosch studentenhuis -brand
Deel dit artikel: