Waalwijk lijkt getroffen door een pyromaan - Foto's

WAALWIJK - Het lijkt erop dat er een pyromaan actief is in Waalwijk. Drie auto's gingen zaterdagnacht in vlammen op. Saillant detail: in alle gevallen ging het om oldtimers en cabrio's. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de zaak.

De eerste melding kwam rond halfvier zaterdagnacht binnen. Toen stond een BMW 325 cabriolet aan de Pastoor Kuypersstraat in Waalwijk in brand. Een voorbijganger die toen thuiskwam belde aan bij de eigenaren. "We hebben de auto elf jaar gehad, waarvan hij zeven jaar binnen heeft gestaan", vertelt de gedupeerde, "Hij staat pas sinds vier, vijf dagen buiten." De auto werd volledig verwoest.
<b>Gevaarlijk</b><br />De gedupeerde had op het moment dat de auto uitbrandde andere zorgen aan haar hoofd. De situatie werd gevaarlijk. "Ik heb mijn kinderen boven bij de ramen weggehaald. De vlammen kwamen tot aan de rolluiken boven."
<b>Niet thuis</b><br />Bij die brand bleef het echter niet. Drie kwartier later stond ook aan de A.B. van Lieshoutlaan, een kilometer van de Pastoor Kuypersstraat, een cabrio onder een carport in vuur en vlam. Zowel de auto als de carport werd door de brand verwoest. De eigenaar was op dat moment naar verluidt niet thuis.
<b>Gered</b><br />De brand aan de A.B. van Lieshoutlaan werd opgevolgd door twee autobranden aan de Max Bruchstraat en de Eerste Zeine. In de Eerste Zeine kon de auto nog op tijd worden weggehaald. Wel brandde de carport af. Vanwege de vele branden werd de brandweer uit Sprang-Capelle opgeroepen om te helpen met blussen.
<b>Cadillac Eldorado</b><br />Aan de Max Bruchstraat ging een Cadillac Eldorado uit 1973 in vlammen op. De eigenaar is diepbedroefd. "Toen ik buiten kwam was het één grote waas en veel stank. Dan kom je bij je auto en staat-ie daar troosteloos met de brandweer er nog omheen die de laatste restjes aan het blussen is. Dan kan je wel door de grond zakken." De eigenaar is erg ontdaan. "Dit was mijn kindje. Ik heb er erg veel plezier van gehad en wilde dat in de toekomst nog veel meer hebben. Dat heeft niet zo mogen zijn."
<b>Klassieke auto's</b><br />Het is niet voor het eerst dat klassieke auto's het doelwit lijken van een pyromaan. Twee weken geleden werd in de Eerste Zeine een auto uit de Tweede Wereldoorlog verwoest. De eigenaar van de Volkswagen 82 Kübel <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1639191173/Brand+verwoest+auto+uit+Tweede+Wereldoorlog+in+Waalwijk.aspx">vermoedde brandstichting</a>.
<b>Brabant opgeschrikt door autobranden</b><br />Behalve in Waalwijk waren er elders in Brabant zondagochtend ook autobranden. In de Bossche wijk Hambaken stond zondagochtend voor de tweede keer dit weekend <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1646971363/Brand+legt+opnieuw+auto+in+de+as+in+Den+Bosch.aspx">opnieuw een auto in brand</a>. Daarnaast werden op de Witboomstraat in Veen een auto en een caravan <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1646961303/Autobrand+in+Veense+Witboomstraat.aspx">vermoedelijk aangestoken</a>.

Meer over dit onderwerp:
waalwijk brand 112 pyromaan
Deel dit artikel: